Nijolė Narmontaitė — Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai

pagal |

Nijolė Narmontaitė — Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai

Knyga „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai: ko nematė žiūrovai“ – tai susitikimas su nepaprastai įdomiais aktoriais ir režisieriais (su kitais, nei jau pažįstate iš dviejų mano knygų „Aktoriai, režisieriai ir kasininkės” ir „Aktoriai, režisieriai ir studentai. Ko nematė žiūrovai”).

Šįsyk kviečiu į pasimatymą su Vladu Bagdonu, Valda Bičkute, Nerijum Gadliausku, Dainium Gavenoniu, Gabija Jaraminaite, Nomeda Kazlaus, Kristina Kazlauskaite, Doloresa Kazragyte, Viktorija Kuodyte, Vyteniu Pauliukaičiu, Vladimiru Prudnikovu, Kostu Smoriginu, Dainium Svobonu, Alvydu Šlepiku, Ruta Lee.

Ši knyga ir apie jus, gerbėjus, ir jūsų dovanas. Apie tai pasakoja Gražina Balandytė, Ilona Balsytė, Lina Bocytė-Garbačiauskienė, Bronius Bušma, Eglė Gabrėnaitė, Rimgaudas Antanas Karvelis, Virginija Kochanskytė, Eleonora Koriznaitė, Andrius Kulikauskas, Ramunė Kurienė, Inga Norkutė, Gytis Padegimas, Algirdas Romualdas Paulavičius, Kęstutis Povilaitis, Rasa Samuolytė, Genovaitė Urmonaitė, Regina Varnaitė, Adolfas Večerskis.

Pažvelkite į mus ir į save pro humoro prizmę – juk tai stiprių žmonių bruožas.
Nijolė Narmontaitė

Perskaitęs tris Nijolės Narmontaitės knygas iš serijos „Ko nematė žiūrovai“ patyriau, kad nieko nėra geriau už džiazuojančią moterį. Nijolės džiazavimas gyvenime, scenoje, literatūroje paverčia jos triptiką nepaprastomis prisiminimų knygomis. Nijolė puikiai moka sužadinti smalsumą, prikaustyti dėmesį, pateikti istorijas, frazes, detales, kurių paskui neįmanoma pamiršti. Manau, perskaičiusieji Nijolės knygas turėtų gyventi ilgiau ir sveikiau. Nes vartant knygų puslapius nuo veido vis nedingsta šypsena.

Iš esmės Nijolės literatūros kūrinius apibendrintai galima pavadinti gyvenimo išminties knygomis. Juk didžiausia išmintis ir yra mokėti pasijuokti iš savęs ir sugebėti džiaugtis paprastais dalykais. Ir, žinoma, nuoširdžiomis gerbėjų dovanomis.
Žurnalistas Žilvinas Pekarskas

Trečioji Nijolės Narmontaitės knyga „Aktoriai, režisieriai ir gerbėjai“ yra nepaprastai skaidrių dviejų pirmųjų knygų tęsinys. Taigi jau galima kalbėti apie talentingos ir aistringos aktorės, neįtikėtino žavesio žmogaus, kuriančio šventes kitiems, trilogiją. Ir šioje knygoje autorė aprašė teatro žmonių meistriškumą, atsidavimą, gyvybingumą ir jų švytėjimą. Verpetais sūkuriuoja aktorių, režisierių ir gerbėjų, kurių būrius nelengva suskaičiuoti, istorijos. Autorės persvajota svajonė būti aktore išsipildė su kaupu. Ji gyveno ir gyvena taip, kaip išreikšta trijose jos knygose. Ypatingas Nijolės Narmontaitės dosnumas savo bendrakeleivių talentui, geba juo džiaugtis, žavėtis ir jį įvertinti. Ji nesiblaško tarp meilės jiems ir ištikimybės. Taip gyventi lemta tik laisvam žmogui.
Profesorė dr. Grasilda Blažienė